budva-desktop

Budva

Sa odličnim pješčanim plažama, mnoštvom hotela i živopisnim starim gradom, uključujući okolinu,  Budva je jedno je od najvažnijih ljetovališta u Crnoj Gori. Budva je jedno od najstarijih naselja na Jadranu. Legenda kaže da ju je osnovao tebanski kralj Kadmus u petom vijeku prije nove ere, a oblikovali su je rimski, mletački i vizantijski okupatori. Grad je najpoznatiji po srednjovjekovnim gradskim zidinama. Stari grad leži na malom poluostrvu i predstavlja škrinju kulturne baštine. Međutim, u poslednjih nekoliko godina, grad je postao još poznatiji po odličnom noćnom životu, a prelijepe plaže Budvanske rivijere privlače ljude iz cijelog svijeta.

Grad predstavlja idealnu bazu za razgledanje regiona. Neka budvanska blaga dobro su skrivena od pogleda, zato obavezno nabavite automobil dok ga istražujete. Osoblje Hertz-a Montenegro rado će vam pružiti korisne informacije i savjete o plažama i atrakcijama duž obale, kao i o rutama koje ne smijete propustiti.

Budvanska rivijera se smatra najljepšom u zemlji, a nudi toliko plaža da svaki dan možete provesti na nekoj drugoj, sa potpuno drugačijim okruženjem, kvalitetom pijeska i atmosferom. Duž rivijere, naći ćete i mjesto koje se smatra biserom Jadrana -  čuveni grad hotel Sveti Stefan. Ovo staro mediteransko ribarsko naselje iz 15. vijeka u potpunosti je pretvoreno u luksuzni hotel, sačuvavši eksterijer nepromijenjenim. Posebno popularan među slavnim ličnostima u drugoj polovini prošlog vijeka, još uvijek privlači VIP osobe, poput Novaka Đokovića. Činjenica da je ovdje organizovao svoje vjenčanje može vam dovoljno reći o ljepoti ovog mjesta.

Ovo je divna destinacija za odmor i najam automobila sa Hertz Montenegrom omogućiće vam da vidite što veći dio obale Crne Gore. Za potrebe iznajmljivanja automobila u Budvi, vjerujte Hertz Montenegru! Nalazimo se u centru grada I čekamo vas!

Hertz car hire in Budva
Hotel "Tre Canne"

Hotel "Tre Canne"